17. februar 2021

Vabilo na posvet: "Digitalizacija dela ekonomije in družbe v nematerialnem kapitalizmu."

Thumb2

Svet za razvoj SAZU izvaja serijo treh posvetov o »Komunikacijskih tehnologijah za življenje na daljavo: med oddaljenostjo in odtujenostjo«, s katero vzpodbujamo poglobljeno strokovno razpravo o prednostih in pasteh različnih odločitev v tem obdobju, na poti pospešenega razvoja digitalne družbe.

V veliko veselje nam je, da vas po dveh odmevnih posvetih, ki smo ju namenili izobraževanju in kibernetski varnosti, povabimo k sodelovanju še na tretjem posvetu, ki ga posvečamo naslednji »veliki« temi, ki se prav tako kot prvi dve dotika slehernega državljana: »Digitalizacija dela, ekonomije in družbe v nematerialnem kapitalizmu«. Posvet bomo izvedli v torek, 23. februarja, med 11:00-14:00 uro v digitalnem okolju MiTeam.

Vabimo vas, da se kot udeleženka/ec na daljavo registrirate TUKAJ! Registracija bo odprta do ponedeljka 22.02. do 17.00 ure oziroma do zapolnitve prostih mest ! Zato priporočamo, da z registracijo pohitite.

Vsem, ki se ne boste uspeli pravočasno registrirati in se udeležiti posveta v interaktivnem okolju MiTeam, bomo omogočili spremljanje posveta preko Youtube kanala.

Dramatično hitra digitalna preobrazba, ki je spremenila naše življenje in jo dodatno pospešuje pandemija Covid-19, zahteva poglobljeno razpravo o pasteh in prednostih različnih pristopov pri uresničevanju ciljev Slovenije, da s pospešenim razvojem digitalne družbe izkoristi svoje razvojne priložnosti in (p)ostane uspešna, varna, socialna in povezana. Vpiv digitalizacije na socialne relacije, digitalizacija delovnih mest in organizacij ter znanje in učenje v digitalni dobi so med najpomembnejšimi izzivi Evropske skupnosti in del programa okrevanja in odpornosti ter finančne perspektive Evropa nove generacije.

Ponovno smo zagotovili vrhunske govorce, ohranjamo pa tudi možnost, da lahko sleherni udeleženec sodeluje v pogovorniku (chat-u) ali pa vstopi v času razpravevideokonferenco in svoje poglede razloži vsem udeležencem.

Program posveta in predstavitve ter več informacij so dosegljive v dokumentu spodaj.

Vabilo na posvet: "Digitalizacija dela ekonomije in družbe v nematerialnem kapitalizmu."
16. februar 2021 pdf 0.16 MB
Prenesi