SLO | ENG

Aktualno

Uprava 4.0

Decembra bo potekala že 9. konferenca Informatika v javni upravi, ki je namenjena odločevalcem, njihovim sodelavcem, ponudnikom in izvajalcem upravnih e-storitev. Rdeča nit konference - država kot platforma - povzema novo videnje vloge države v luči digitalne preobrazbe. Težišče se premika od infrastrukture, naprav in storitev k uporabi podatkov in potencialu javne uprave za pospešek ekonomije. Vabljeni 4. in 5. decembra v Kongresni center Brdo pri Kranju.
Preberi članek

Evropski indeks digitalnih mest

Evropski indeks digitalnih mestni opisuje, kako različna mesta v Evropi podpirajo digitalne podjetnike.   Ljubljana se je na lestvici za leto 2016 uvrstila na 47. mesto (od 60), ko gre za podporo startupom in na 49. mesto (od 60), ko gre za podporo scaleupom.
Preberi članek

Slovenija "trendsetter" na področju odprtih podatkov javnega sektorja

Evropska komisija je v letošnji primerjalni analizi držav članic ocenila, da je Slovenija naredila "impresiven napredek na področju odprtih podatkov javnega sektorja". Slovenija se je iz skupine hitrih sledilcev (Fast Trackers), kamor je bila uvrščena lani, prebila v vodilno skupino (Trendsetters) na področju odprtih podatkov.
Preberi članek

Digitalne veščine so jedro pismenosti

Digitalizacija terja bistvene spremembe izobraževalnega procesa skozi vsa življenjska obdobja. Evropsko središče za politično strategijo, ki velja za možganski trust Evropske komisije, jo je uvrstilo med 10 trendov, ki spreminjajo proces izobraževanja. Digitalizacija je sicer vpeta tudi v druge trende.

Preberi članek