SLO | ENG

Aktualno

Rezultati izbora občin za pridobitev bona v okviru drugega javnega razpisa iz naslova WiFi4EU pobude

Evropska komisija je na svojih spletnih straneh objavila rezultate drugega javnega razpisa v okviru pobude WiFi4EU. 
Preberi članek

Spodbuda za digitalizacijo - vavčerji

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je prek Slovenskega podjetniškega sklada objavilo sklop vavčerjev (spodbud malih vrednosti do 10.000 evrov) za mala in srednje velika podjetja (MSP), in sicer bodo ti tokrat namenjeni za podporo izboljšanju digitalnih kompetenc, izdelavi digitalne strategije, izboljšanju kibernetske varnosti,digitalnemu marketingu in tržni raziskavi tujih trgov. Na voljo pa so še tudi drugi razpisi za podporo MSP, tudi za digitalno transformacijo podjetij.
Preberi članek

Za internet ljudi: izzivi neuravnotežene digitalizacije

Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo vabi na 5. Dan vključujoče informacijske družbe 2019 »Za internet ljudi«, ki bo potekal v petek, 17. maja, od 16. do 20. ure na prizorišču OSMO/ZA, Društvo Ljudmila, Slovenska 54 (osmo nadstropje), Ljubljana.
Preberi članek

Going Digital - OECD

V mesecu marcu je na OECD potekala konferenca Going Digital, ki je bila zaključek dvoletnega projekta delovnih skupin s področja umetne inteligence, digitalnih potrošnikov, digitalne varnosti in zasebnosti, izobraževanja in veščin, trga delovne sile, produktivnosti, javne uprave, znanosti in inovacij, davkov, trgovine in dobrega počutja.
Preberi članek