SLO | ENG

2. svetovni kongres o prosto dostopnih izobraževalnih virih

V Cankarjevem domu v Ljubljani od 18. do 20. septembra 2017 poteka 2. svetovni kongres o prosto dostopnih izobraževalnih virih (2ndWorld Congress on Open Educational Resources - OER). 
Pet let po prvem kongresu, ki je bil leta 2012 v Parizu, imajo udeleženci ljubljanskega kongresa priložnost za pregled implementacije Pariške deklaracije ter za razpravo o uporabi prosto dostopnih izobraževalnih virov pri uresničevanju razvojnih ciljev na področju odprtega izobraževanja. Kongres organizirata Republika Slovenija, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter UNESCO s finančno podporo fondacije William and Flora Hewlett.

Kongresa se v Ljubljani udeležuje večje število ministrov in drugih visokih predstavnikov držav članic UNESCO ter številnih strokovnjakov s področja OER in odprtega izobraževanja - skupaj približno 400 delegatov.

Zagotovljena je tudi izvedba Virtualnega okolja svetovnega OER kongresa na mobilnih platformah Android in iOS in osebnih računalnikih, ki bo na voljo vse do konca leta 2017. Virtualno okolje kongresa je celovit primer sodobne izvedbe vse-vključujočega odprtega izobraževanja, video prenosa v živo, informiranja, sodelovanja ter mreženja vseh udeležencev. Virtualni OER kongres je brezplačno dostopen tudi vsem posameznikom in organizacijam, ki želijo dogajanja na kongresu ogledati na daljavo, v njih aktivno sodelovati ali celo v virtualnem razstavnem prostoru predstaviti dejavnosti ali rešitve na področju odprtega izobraževanja in OER.

Posnetke vseh dogodkov na kongresu si boste lahko ogledali tako v Virtualnem OER kongresu, kot tudi na spletnem portalu Videolectures.net.

Mobilno aplikacijo OER Congress si že lahko pretočite iz  Apple App in Google Play trgovini ali pa do nje dostopate preko brskalnika.